Британското финансово министерство отложи изсичането на монета от 50 пенса, посветена

...
Британското финансово министерство отложи изсичането на монета от 50 пенса, посветена
Коментари Харесай

Преустановиха издаването на сувенирни монети, посветени на Брекзит

Британското финансово министерство отсрочи изсичането на монета от 50 пенса, отдадена на Брекзита, на която трябваше да бъда изписана датата 31 октомври. Именно тогава се предвиждаше да стане факт разводът между Обединеното кралство и Европейски Съюз, само че той бе отсрочен за трети път, предаде Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

``
реклама

Кралският институт на английската монета спря производството на тази възпоменателна монета с датата 31 октомври и посланието " Мир, разцвет и другарство с всички страни ". Тези думи са взети от откъс от първата тирада при встъпването му в служба на Томас Джеферсън, една от огромните персони на американската самостоятелност и трети президент на Съединени американски щати.

Какво е бъдещето на тази монета? " Ще вземем дефинитивно решение, когато настъпи моментът ", съобщи представител на финансовото министерство пред английски публицисти.

Всичко за: Местни избори 2019Кого харесахте за кмет

Според в. " Гардиън " 1000 такива монети към този момент са изсечени. Цената на една от тях би могла да доближи 800 английски лири (930 евро) на пазара за колекционери.

През март бе спряно производството на такава монета с дата на Брикзита 29 март в очакване хоризонтът да се проясни. Излизането на Англия от Европейски Съюз бе отлагано от този момент за 12 април, а след това за 31 октомври. То още веднъж ще бъде обсъждано идната седмица за интервал, чиято дълготрайност е незнайна.

Въпреки обещанието си да има Брекзит каквото и да се случи в края на месеца, английският министър председател Борис Джонсън бе заставен от закон да изиска отсрочване поради избора на депутатите те пък да отсрочат решението си по съглашението, реализирано с доста старания при договарянията с Брюксел.
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР